image-21133-bali.png?1457257673318
 Kedves Barátaim!
Köszönetemet szeretném kifejezni azért a hatalmas támogatásért, bizalomért amit évről évre kapok tőletek. Bár minden évben hatalmas munkát tudhatunk magunk mögött, feladataink száma egyre több. A balatoni horgászatért tenni nehéz. Elvállalt társadalmi munkáim száma most már sorolhatatlan, néha a fejemre nő ezért elnézéseteket kérem elmaradásaimért. A balatoni horgászrend kezd végleges lenni, bár csiszolni mindig lehet és kell is majd rajta. Ezzel kapcsolatos kérdéseiteket, kéréseiteket ezentúl is fogadjuk, tolmácsoljuk. 
Idéntől a legégetőbb problémával kell foglalkoznunk, a balatoni horgászhelyek és csónakhelyek kiépítése létrehozása halaszthatatlan feladat. Mindaddig nem szabad megállnunk, míg minden balatonparti településen nem lesz egy talpalatnyi föld hol lábunkat megvethetjük. Enélkül a balatoni horgászturizmusról beszélni teljességgel felesleges.
Fogási eredményekben gazdag évet kívánok mindenkinek!

Domina Balázs
Magyar Tenger Horgászáruházak tulajdonosa
révfülöpi Magyar Tenger H.E. elnöke
vonyarcvashegyi Arany Híd H.E. vezetőségi tagja
révfülöp-tapolca-vonyarcvashegy vizsgaközpont elnöke
Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének felügyelő bizottsági tagja

A révfülöpi Arany Spicc Horgászegyesület 2008-ban alakult, hogy a helyi horgászokat összegyűjtse és segítse a horgászokmányokhoz való jutást, támogassa a horgászsport népszerűsítését a fiatalok körében, valamint természetvédelmi és környezetvédelmi normákat hirdesse betartassa. Mind a Halászati Hatósággal, mind a halőrökkel, mind a Halgazdálkodással vezetőségünk jó viszonyt ápol, így egymás munkáját segítve közös sikereket elérve folynak hétköznapjaink. 2017-től megújúlt névvel és célokkal, mint Magyar Tenger Horgász Egyesület folytatjuk munkánkat! 

Amennyiben te is szeretnél egy kötöttségek nélküli horgászegyesülethez tartozni, keress minket elérhetőségeinken.

MAGYAR TENGER  Horgász Egyesület:
Cím: 8253 Révfülöp, Füredi út 26.
Adószám: 18001941-1-19
Központi telefonszám: 0630/3723584
e-mail: magyartenger@t-online.hu

Amennyiben egyéb felajánlásod is lenne, a következő banszámlára küldheted támogatásodat, amit minden esetben a balaton környezetének tisztántartására fordítunk.
Megjegyzés rovatba kérjük írjátok be: 
"Balaton tisztaságáért"
Bank: Kinizsi Bank
Számlaszámunk: 7320007911302667

Egyesület elnöke:
Domina Balázs
egyesület alelnöke:
Papp LÍvia
HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK:
A Veszprémi Törvényszék jóváhagyta egyesületünk kérését, így ezentúl megújúlt alapszabállyal MAGYAR TENGER HORGÁSZ EGYESÜLET névvel folytatjuk munkánkat!
Idei utolsó vizsgánkat 11.02-án szerdán tartjuk.
(11.01. ünnepnap)
Egyesületünk megújúlt alapszabályát eljuttatuk a Veszprém Megyei Bírósághoz. Elfogadása után feltöltjük honlapunkra. 2016.03.01.

Kedves Vizsgázó!

Nagy szeretettel köszöntünk a vizsgára jelentkezők között. Tudnod kell, hogy az Állami Horgászvizsga 2014-től szigorú szabályok szerint folyik, melyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszer Biztonsági Hivatal (NÉBIH) felügyel. A vizsgákat nemcsak felügyelik ezen szervek, de akár részt is vehetnek egy-egy vizsgán előzetes bejelentés nélkül, akár a vizsgázók közé beépülve, így biztosítva a horgászvizsgák eredményességét. Ezzel egy időben az esetlegesen törvénytelenül, vizsga és vizsgadokumentum nélkül kiállított állami jegyek kiadását és átvételét súlyosan szankcionálja.

 „Veszprém Megyei Halászati Hatóság Halászati Felügyelője, felkérte Domina Balázst, a révfülöpi Arany Spicc Horgász Egyesület elnökét, a Tapolca-Révfülöp Horgászvizsga Bizottság megalakítására. A horgászvizsga bizottságnak kötelessége a régió vizsgáztatásának ellátása, a hatáskörébe tartozó horgász egyesületek, horgászok tájékoztatása.”

E levelem keretében most téged is tájékoztatlak a fontosabb tudnivalókról:

Meghirdetett horgászvizsga időpontja 2017. évben:

Minden tárgyhónap első keddi napja, a vizsgára jelentkezők számától függően délelőtti (11:00) és délutáni (15:00) vizsgáztatásra is lehetőség van. További vizsgákat legalább 5 fő jelentkezésével indítunk. Nyári szezonban, ha igény van rá, meghirdetünk havi 1 db hétvégi vizsgát is.

Meghirdetett horgászvizsga helyszíne:
8300 Tapolca, Árpád utca 2/1. Magyar Tenger Horgászcentrum
(régi temető és okmányiroda közötti nagykereszteződésben)

Horgászvizsga díja:
3500.- HUF
1000.- HUF /18. életév alatt/
/a horgászvizsga díja sikertelen vizsga esetén, nem jár vissza/

Jelentkezés:
A horgászvizsgára minimum 15 munkanappal a vizsgát megelőzően jelentkezni kell a horgászvizsga helyszínén, vagy az alább megadott e-mail címen, vagy telefonon. Jelentkezhetsz ezen levél alatt található űrlapon, 3 adat kitöltésével egyszerűen, gyorsan. Amennyiben időközben úgy alakulna, hogy az időpont mégsem lesz megfelelő, kérjük ugyanezen formában a vizsgáról kijelentkezni is szíveskedjetek.

Felkészülés a NÉBIH által meghirdetett anyag szerint mely webes felületről  letölthető:
Fenti tananyag értelmes átolvasásával, esetleges minimális gyakorlattal, a vizsga könnyedén letehető.
( Ajánlani tudjuk viszont a fogási napló „bemagolását” tilalmi időkkel, méretkorlátozásokkal, darabszám korlátozásokkal, mert a tesztsorok kérdéseinek harmada általában erre kérdez rá)

Horgászvizsga szabályai, menete:
A horgászvizsga 2 részből áll:
  1. írásbeli vizsga: a vizsgázónak, egy tesztsort kell kitöltenie 30 perc alatt, melyben 32 általában feleletválasztós kérdésre kell válaszolnia. 26-32 pontig szóbeli vizsgát tehet. 26 pontot el nem érő horgász a vizsgán elbukik, pótvizsgára jelentkezhet.

  1. szóbeli vizsga: A sikeres írásbeli vizsgát követően vizsgázó 6 darab képet kell, hogy húzzon a képeken hazánk vizeiben fogható és nem fogható halainak fotója lesz. A horgász 1-1 pontot kap a hal megnevezéséért és 1-1 pontot a hal rövid bemutatásáért. 10-12 pont megfelelt a vizsgakövetelményeknek, 10 pont alatt nem felelt meg, fel kell még egyszer készülnie.
Sikeres horgászvizsga esetén a horgászvizsga bizottság a helyszínen kiállítja a horgászvizsga bizonyítványt, amely már aznap feljogosítja a horgászt, állami jegy és területi engedély váltására.

A horgászvizsga célja az, hogy ne kerüljön ki olyan ember engedéllyel a vízpartra, aki az alapvető etikai, környezetvédelmi, halvédelmi szabályokat nem ismeri. A Bizottság jó szándékú, segítőkész. A kérdések közepesen könnyűek, azt minden valaha horgászó, vagy horgászni komolyan vágyó, utánaolvasással kis gondolkodással meg tudja válaszolni az adott hibahatáron belül véleményünk szerint.

​Sikeres vizsgát kívánok mindenkinek!

Horgásztársi üdvözlettel:
Domina Balázs
a révfülöpi Magyar Tenger Horgász Egyesület Elnöke
Tapolca-Révfülöp Horgászvizsga Bizottság Elnöke
Tel: 06 30/372-35-84

Add meg nevedet, telefonszámodat, e-mail címedet és küld el jelentkezésedet most! Kérlek ne felejtsd el megírni hogy a délelőtti (11:00) vagy a délutáni (15:00) vizsgára jönnél!

Ezt az oldalt a reCAPTCHA és a Google védi Adatvédelmi szabályzat és Szolgáltatási feltételek érvényesek.